Fotografie Portret


Fotografia portret este deopotriva cel mai fascinant si cel mai contemplat gen de fotografie. Acest gen isi are originile in pictura, cu sute de ani inainte de aparitia fotografiei ca tehnica. Atitudinea, starea psihica, unghiul de fotografiere, tehnica de abordare, controlul luminii si comunicarea cu clientul sunt tot atatea ingrediente pentru un portret reusit.

Eu as inparti portretele in doua categorii, cele executate in studio cu fundalori neutre si surse de lumina artificialaciala, la care avem de obicei „retete sigure” pentru iluminare cu una, doua sau mai multe surse de lumina, si portretul executat outdoor, la lumina naturala, pe care eu personal il ador.

Acum mai bine de 20 de ani, un fotograf batran mi-a spus intr-o discutie pe care o purtam pe strada Lipscani, in zona consignatiilor cu aparatura foto (cunoscatorii stiu care), ca soarele este „Blitul lui Dumnezeu”, cu echipamentul nostru, indiferent cat de performant este, incercam sa-l imitam dar nu-l vom egala niciodata. Experienta anilor care au trecut, m-au facut sa-i dau dreptate si poate si de acea, shootingurile mele preferate de portret, raman cele de afara, la lumina naturala. Desigur si aici avem multe restrictii de la anotimp, starea vremii sau ora din zi la care facem sesiunea foto.

Daca v-am starnit interesul si desigur va doriti un set de fotografii portret, ma puteti solicita pentru o sesiune foto.

Pentru a consulta lista completa de servicii pe care le oferim precum si informatii despre tarife, vizitati pagina servicii.

Această prezentare necesită JavaScript.

logo-digital-point-studio

Lasă un comentariu