Fotografie de nunta


Acest gen de fotografie putea fi linistit inclus in categoria fotografiei de eveniment dar datorita notorietatii, importantei si unicitatii lui, am considerat ca merita tratat separat. Revenind la genul in sine, putem observa cele doua accente pe care le imbraca fotografia de nunta si anume, accentual fotojurnalistic sau de reportaj, atunci cand vorbim de imaginile surprinse in timpul cununiei civile, cununiei religioase si pe parcursul petrecerii de la restaurant. Celalat accent, este mai de graba, din sfera fografiei de portret si al fotografiei de moda, vizibil in special la sedinta foto de dupa biserica, mici parti din timpul petrecerii la restaurant sau la realizarea unei sedinte de “trash the dress”.

Esenta acestui gen si importanta unui bun fotograf, cu experienta, consta in unicitatea evenimentului (fara posibilitatea repetarii cadrelor ratate) si viteza cu care se deruleaza evenimentele, ceea ce necesita din partea fotografului, cunoasterea foarte bine, a succesiunii etapelor, adaptarea din mers si luarea unor decizii foarte rapide.

Din experienta mea de aproape 20 ani pe acest segment de piata, pentru a obtine un album reusit in urma unui astfel de eveniment, concura mai multi factori. Sunt factori obiectivi si pe care ii puteti influenta macar teoretic iar altii subiectivi, ce nu tin de miri. Dintre cei influentabili, as putea incepe cu alegerea cu grija a fotografului, neaparat intalnirea prealabila inaintea evenimentului si discutii despre ce si mai ales cum va imaginati nunta voastra. O capcana in care puteti cadea cu usurinta, este alegerea exclusiva, dupa vizionarea a 10 – 15 imagini din portofoliul expus pe web, de respectivul fotograf. Cunosc multi fotogarfi tineri care din dorinta de a face o impresie cat mai buna, prezinta clentilor din portofoliul lor, cele mai reusite fotografii pe care le-au realizat de-a lungul timpului, ignorand ca este greu sa-ti repeti propriile “recorduri”, eveniment de eveniment.

Un alt factor inflentabil asupra reusitei este, planificarea evenimentului intr-o perioada de vara, cu mari sanse de vreme frumoasa si cer senin. Alegerea unei locatii outdoor sau indoor interesanta, frumoasa, in care se va tine minisedinta foto, nu foarte departe de biserica, pentru a nu sari din graficul zile, de asemeni poate constitui un plus. Nu in ultimul rand si interactiunea si contributia rudelor si a invitatilor la momentele foto, poate da un plus de valoare albumului foto.

Pentru a consulta lista completa de servicii pe care le oferim precum si informatii despre tarife, vizitati pagina servicii.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

logo-digital-point-studio

Lasă un comentariu